Ταχίνι με Μέλι και Κανέλα σε Φρυγανισμένο Ψωμί Ολικής: Ένα Νηστίσιμο Πρωινό των Θεών
Αγαπητοί μου φίλοι των γλυκών απολαύσεων και των υγιεινών επιλογών, ετοιμαστείτε να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ένα πρωινό που θα κάνει τους αρχαίους θεούς να ζηλέψουν! Το ταχίνι με μέλι και κανέλα σε φρυγανισμένο ψωμί ολικής δεν είναι απλά ένα ακόμη νηστίσιμο πρωινό. Είναι μια γευστική αμβροσία που θα κάνει τον ουρανίσκο σας να νομίζει ότι βρίσκεται στον Όλυμπο!
Τι Κάνει Αυτό το Πρωινό Τόσο Θεϊκό;
Φανταστείτε την κρεμώδη υφή του ταχινιού να συναντά τη γλυκύτητα του μελιού και το άρωμα της κανέλας, όλα πάνω σε ένα τραγανό κομμάτι ψωμιού ολικής άλεσης. Είναι σαν να βάζετε την Αρχαία Ελλάδα, τη Μέση Ανατολή και τη σύγχρονη διατροφική σοφία σε ένα πιάτο και να τους αφήνετε να δημιουργήσουν ένα αριστούργημα!
Υλικά (για 2 άτομα)
- 4 φέτες ψωμί ολικής άλεσης
- 4 κουταλιές της σούπας ταχίνι
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι (ή σιρόπι σφενδάμου για vegan επιλογή)
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 μπανάνα, κομμένη σε φέτες (προαιρετικά)
- Λίγα αμύγδαλα ή καρύδια, χοντροκομμένα (προαιρετικά)
Οδηγίες
- Φρυγανίζουμε τις φέτες ψωμιού μέχρι να γίνουν χρυσαφένιες και τραγανές.
- Απλώνουμε μια γενναιόδωρη κουταλιά ταχίνι σε κάθε φέτα ψωμιού.
- Ραντίζουμε με μέλι ή σιρόπι σφενδάμου.
- Πασπαλίζουμε με κανέλα.
- Αν θέλουμε, προσθέτουμε φέτες μπανάνας και λίγους ξηρούς καρπούς από πάνω.
- Σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε!
Ταχίνι με μέλι και κανέλα σε φρυγανισμένο ψωμί ολικής (ανά μερίδα 100g)
Θρεπτικά συστατικά | Ποσότητα |
---|---|
Θερμίδες | 300 kcal |
Υδατάνθρακες | 30g |
Πρωτεΐνες | 10g |
Λιπαρά | 18g |
Φυτικές ίνες | 4g |
Σάκχαρα | 12g |
Γιατί να Δοκιμάσετε Αυτή τη Συνταγή;
Αυτό το πρωινό δεν είναι απλά μια γευστική απόλαυση. Είναι ένας διατροφικός θησαυρός! Το ταχίνι είναι πλούσιο σε ασβέστιο και υγιεινά λιπαρά, το μέλι προσφέρει φυσικά αντιβακτηριακά, και η κανέλα βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου. Είναι σαν να έχετε έναν αρχαίο σοφό, έναν διατροφολόγο και έναν ζαχαροπλάστη να συνεργάζονται στην κουζίνα σας!
Επιπλέον, αυτό το πρωινό είναι τόσο εύκολο στην προετοιμασία που μπορείτε να το φτιάξετε ακόμα και μισοκοιμισμένοι (αν και προσέξτε το μαχαίρι!). Είναι τόσο νόστιμο που θα σας δώσει το κίνητρο να σηκωθείτε από το κρεβάτι ακόμα και τις πιο δύσκολες μέρες της νηστείας.
Και ξέρετε τι; Είναι τόσο ευέλικτο που μπορείτε να το προσαρμόσετε στα γούστα σας. Προσθέστε φρούτα, ξηρούς καρπούς, ακόμα και λίγο κακάο για μια πιο πλούσια γεύση. Είναι σαν να έχετε ένα μικρό εργαστήριο γεύσεων στην κουζίνα σας!
Λοιπόν, τι λέτε; Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη μέρα σας σαν αρχαίοι θεοί; Πιστέψτε με, μετά από αυτό το πρωινό, η νηστεία θα σας φαίνεται σαν… ένα ταξίδι στον Όλυμπο!
Καλή όρεξη και καλή μέρα!
Πανταζής (Άκης) Δ. Τάκας M.Sc. Med. Sci, M.Pr.
Πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Εξειδίκευση στην Διατροφή Αθλητών & Αθλούμενων, Πανεπιστήμιο Γλασκώβης
M. Pr Εξειδίκευση στις Διατροφικές διαταραχές, Κ.Ε.Α.Δ.Δ., B.P.S, N.C.E.D.