Σούπα Μινεστρόνε: Νηστίσιμη Ιταλική Απόλαυση

Σούπα Μινεστρόνε με Φασόλια και Λαχανικά: Ένα Νηστίσιμο Πιάτο που Αγκαλιάζει την Ψυχή

Αγαπητοί μου φίλοι των σουπών και των λαχανικών, ετοιμαστείτε να ταξιδέψετε γευστικά στην ηλιόλουστη Ιταλία χωρίς να παραβείτε τη νηστεία σας! Η σούπα μινεστρόνε με φασόλια και λαχανικά δεν είναι απλά μια ακόμη νηστίσιμη επιλογή. Είναι ένα πιάτο που αγκαλιάζει την ψυχή και ζεσταίνει την καρδιά, ακόμα και τις πιο κρύες μέρες της Σαρακοστής!

Πολύχρωμη και λαχταριστή σούπα μινεστρόνε με ποικιλία λαχανικών και φασόλια σε βαθύ μπολ
Η σούπα που είναι σαν μια ζεστή αγκαλιά για το στομάχι σας!

Τι Κάνει Αυτή τη Σούπα Τόσο Ξεχωριστή;

Φανταστείτε μια γεμάτη γεύσεις σούπα, όπου κάθε κουταλιά είναι μια νέα ανακάλυψη! Τραγανά λαχανικά, κρεμώδη φασόλια και αρωματικά μυρωδικά συνθέτουν μια συμφωνία γεύσεων που θα σας κάνει να αναρωτηθείτε: “Μα καλά, αυτό είναι νηστίσιμο;”

Υλικά (για 6 άτομα)

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
  • 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε κύβους
  • 1 πατάτα, κομμένη σε κύβους
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κονσέρβα λευκά φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 2 κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 100γρ μικρά ζυμαρικά (π.χ. κριθαράκι ή σταράκι)
  • 2 φλιτζάνια baby σπανάκι
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • Φρέσκος βασιλικός για το γαρνίρισμα

Οδηγίες

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και την πατάτα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε τα ντοματάκια, τα φασόλια, το ζωμό λαχανικών, τον τοματοπελτέ, το θυμάρι, τη ρίγανη και τα φύλλα δάφνης. Ανακατεύουμε καλά.
  4. Αφήνουμε τη σούπα να βράσει, μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε για ακόμα 8-10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  6. Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί.
  7. Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
  8. Σερβίρουμε ζεστή, γαρνίροντας με φρέσκο βασιλικό.

Σούπα μινεστρόνε με φασόλια και λαχανικά (ανά μερίδα 300g)

Θρεπτικά συστατικά Ποσότητα
Θερμίδες 180 kcal
Υδατάνθρακες 30g
Πρωτεΐνες 8g
Λιπαρά 4g
Φυτικές ίνες 8g
Σάκχαρα 6g

Γιατί να Δοκιμάσετε Αυτή τη Συνταγή;

Αυτή η σούπα δεν είναι απλά ένα γεύμα. Είναι μια αγκαλιά σε μπολ! Είναι γεμάτη βιταμίνες από τα λαχανικά, πρωτεΐνη από τα φασόλια και υδατάνθρακες από τα ζυμαρικά. Είναι σαν να έχετε έναν Ιταλό γιαγιά, έναν διατροφολόγο και έναν σεφ να συνεργάζονται στην κουζίνα σας!

Επιπλέον, αυτή η σούπα είναι τόσο ευέλικτη! Μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε λαχανικά ανάλογα με το τι έχετε στο ψυγείο σας. Είναι ιδανική για να την φτιάξετε σε μεγάλη ποσότητα και να την απολαύσετε για μέρες. Και ξέρετε τι; Γίνεται ακόμα πιο νόστιμη την επόμενη μέρα!

Λοιπόν, τι λέτε; Είστε έτοιμοι να φέρετε λίγη από τη ζεστασιά της ιταλικής κουζίνας στο τραπέζι σας αυτή τη Σαρακοστή; Πιστέψτε με, μετά από αυτή τη σούπα, η νηστεία θα σας φαίνεται σαν… γαστρονομική περιπέτεια στην Τοσκάνη!

Καλή μαγειρική και ακόμα καλύτερη όρεξη!

 

 

Πανταζής (Άκης) Δ. Τάκας M.Sc. Med. Sci, M.Pr.

Πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Εξειδίκευση στην Διατροφή Αθλητών & Αθλούμενων, Πανεπιστήμιο Γλασκώβης
M. Pr Εξειδίκευση στις Διατροφικές διαταραχές, Κ.Ε.Α.Δ.Δ., B.P.S, N.C.E.D.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *