Σαλάτα με Φύκια, Αβοκάντο και Σουσάμι: Ένα Νηστίσιμο Ταξίδι στον Βυθό της Θάλασσας
Αγαπητοί μου φίλοι των θαλασσινών γεύσεων και των υγιεινών απολαύσεων, ετοιμαστείτε να βουτήξετε σε ένα πιάτο που θα σας ταξιδέψει στα βάθη του ωκεανού! Η σαλάτα με φύκια, αβοκάντο και σουσάμι δεν είναι απλά μια ακόμη νηστίσιμη επιλογή. Είναι ένα γαστρονομικό ταξίδι που θα κάνει τον ουρανίσκο σας να νομίζει ότι έχει βράγχια!
Τι Κάνει Αυτή τη Σαλάτα Τόσο Μοναδική;
Φανταστείτε τη δροσερή, αλμυρή γεύση των φυκιών να συναντά την κρεμώδη υφή του αβοκάντο και το νυτρώδες του σουσαμιού. Είναι σαν να βάζετε τον ωκεανό, τη γη και τον ουρανό σε ένα πιάτο και να τους αφήνετε να χορέψουν ένα συρτάκι γεύσεων!
Υλικά (για 4 άτομα)
- 50γρ αποξηραμένα φύκια wakame, μουλιασμένα και στραγγισμένα
- 2 ώριμα αβοκάντο, κομμένα σε κύβους
- 1 αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
- 2 κουταλιές της σούπας σουσάμι, καβουρδισμένο
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
Για το ντρέσινγκ:
- 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
- 2 κουταλιές της σούπας ρυζόξυδο
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι σουσαμιού
- 1 κουταλιά του γλυκού μέλι ή σιρόπι σφενδάμου (για vegan επιλογή)
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
Οδηγίες
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα μουλιασμένα φύκια με το αγγούρι και την κόκκινη πιπεριά.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε απαλά.
- Προσθέτουμε τους κύβους αβοκάντο και ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά για να μη λιώσουν.
- Πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο σουσάμι και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
- Σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε!
Σαλάτα με φύκια, αβοκάντο και σουσάμι (ανά μερίδα 150g)
Θρεπτικά συστατικά | Ποσότητα |
---|---|
Θερμίδες | 200 kcal |
Υδατάνθρακες | 15g |
Πρωτεΐνες | 5g |
Λιπαρά | 15g |
Φυτικές ίνες | 7g |
Σάκχαρα | 2g |
Γιατί να Δοκιμάσετε Αυτή τη Συνταγή;
Αυτή η σαλάτα δεν είναι απλά ένα γευστικό ταξίδι. Είναι ένας διατροφικός θησαυρός! Τα φύκια είναι πλούσια σε ιώδιο και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, το αβοκάντο προσφέρει υγιεινά λιπαρά, και το σουσάμι είναι γεμάτο ασβέστιο. Είναι σαν να έχετε έναν ωκεανογράφο, έναν διατροφολόγο και έναν σεφ να συνεργάζονται στην κουζίνα σας!
Επιπλέον, αυτή η σαλάτα είναι τόσο δροσερή και ανάλαφρη που είναι ιδανική για τις ζεστές μέρες της νηστείας. Είναι τόσο χορταστική που μπορεί να σταθεί ως κυρίως γεύμα, αλλά και τόσο κομψή που μπορεί να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας ως ορεκτικό.
Και ξέρετε τι; Είναι τόσο εύκολη στην προετοιμασία που θα νομίζετε ότι έχετε ένα μικρό μάγο της θάλασσας στην κουζίνα σας!
Λοιπόν, τι λέτε; Είστε έτοιμοι να πάρετε τον ουρανίσκο σας για μια βουτιά στα βάθη του ωκεανού; Πιστέψτε με, μετά από αυτή τη σαλάτα, η νηστεία θα σας φαίνεται σαν… καλοκαιρινές διακοπές σε ένα εξωτικό νησί!
Καλή μαγειρική και ακόμα καλύτερη όρεξη!
Πανταζής (Άκης) Δ. Τάκας M.Sc. Med. Sci, M.Pr.
Πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Εξειδίκευση στην Διατροφή Αθλητών & Αθλούμενων, Πανεπιστήμιο Γλασκώβης
M. Pr Εξειδίκευση στις Διατροφικές διαταραχές, Κ.Ε.Α.Δ.Δ., B.P.S, N.C.E.D.
Μια σκέψη για “Σαλάτα με Φύκια & Αβοκάντο: Νηστίσιμη Θαλασσινή Απόλαυση”