Μους Σοκολάτας με Αβοκάντο: Ένα Νηστίσιμο Επιδόρπιο που θα σας Εκπλήξει
Αγαπητοί μου φίλοι των γλυκών απολαύσεων και των υγιεινών επιλογών, ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε ένα επιδόρπιο που θα ανατρέψει όλα όσα νομίζατε για τη νηστεία! Η μους σοκολάτας με αβοκάντο δεν είναι απλά ένα ακόμη νηστίσιμο γλυκό. Είναι μια επανάσταση στον κόσμο των επιδορπίων που θα κάνει τον ουρανίσκο σας να αναρωτιέται: “Μα καλά, αυτό είναι νηστίσιμο;”
Τι Κάνει Αυτό το Επιδόρπιο Τόσο Μαγικό;
Φανταστείτε την πλούσια, βελούδινη υφή της μους σοκολάτας να συναντά την κρεμώδη απαλότητα του αβοκάντο. Είναι σαν να βάζετε τον παράδεισο της σοκολάτας και τον κήπο της Εδέμ σε ένα μπλέντερ και να δημιουργείτε ένα θαύμα!
Υλικά (για 4 μερίδες)
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 1/2 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
- 1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου (ή άλλο φυτικό γάλα)
- 1/3 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου (ή αγαύης για vegan επιλογή)
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- Φρέσκα μούρα και φύλλα μέντας για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
- Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και βγάζουμε τη σάρκα με ένα κουτάλι.
- Στο μπλέντερ, βάζουμε τη σάρκα του αβοκάντο, το κακάο, το γάλα αμυγδάλου, το σιρόπι σφενδάμου, τη βανίλια και το αλάτι.
- Χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες. Αν χρειαστεί, σταματάμε το μπλέντερ και ξύνουμε τα τοιχώματα με μια σπάτουλα.
- Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τη γλυκύτητα αν χρειάζεται.
- Μοιράζουμε τη μους σε 4 μπολάκια και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Πριν το σερβίρισμα, γαρνίρουμε με φρέσκα μούρα και φύλλα μέντας.
Μους σοκολάτας με αβοκάντο (ανά μερίδα 100g)
Θρεπτικά συστατικά | Ποσότητα |
---|---|
Θερμίδες | 220 kcal |
Υδατάνθρακες | 20g |
Πρωτεΐνες | 3g |
Λιπαρά | 16g |
Φυτικές ίνες | 7g |
Σάκχαρα | 15g |
Γιατί να Δοκιμάσετε Αυτή τη Συνταγή;
Αυτό το επιδόρπιο δεν είναι απλά μια γλυκιά απόλαυση. Είναι ένας διατροφικός θησαυρός! Το αβοκάντο προσφέρει υγιεινά λιπαρά και βιταμίνες, ενώ το κακάο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Είναι σαν να έχετε έναν διατροφολόγο, έναν ζαχαροπλάστη και έναν μάγο να συνεργάζονται στην κουζίνα σας!
Επιπλέον, αυτή η μους είναι τόσο ευέλικτη! Μπορείτε να την απολαύσετε ως επιδόρπιο, να τη χρησιμοποιήσετε ως γέμιση για τάρτες, ή ακόμα και να την απλώσετε σε τοστ για ένα απίθανο πρωινό. Και ξέρετε τι; Είναι τόσο νόστιμη που ακόμα και οι πιο δύσπιστοι λάτρεις της σοκολάτας θα ζητήσουν τη συνταγή!
Λοιπόν, τι λέτε; Είστε έτοιμοι να μετατρέψετε την κουζίνα σας σε ένα εργαστήριο μαγικών επιδορπίων; Πιστέψτε με, μετά από αυτή τη μους, η νηστεία θα σας φαίνεται σαν… σοκολατένιο όνειρο!
Καλή μαγειρική και ακόμα καλύτερη απόλαυση!
Πανταζής (Άκης) Δ. Τάκας M.Sc. Med. Sci, M.Pr.
Πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Εξειδίκευση στην Διατροφή Αθλητών & Αθλούμενων, Πανεπιστήμιο Γλασκώβης
M. Pr Εξειδίκευση στις Διατροφικές διαταραχές, Κ.Ε.Α.Δ.Δ., B.P.S, N.C.E.D.