Φασολάδα με Πορτοκάλι & Δάφνη: Νηστίσιμη Έκπληξη

Φασολάδα με Πορτοκάλι και Δάφνη: Μια Νηστίσιμη Έκπληξη

Αγαπητοί μου φίλοι της κουζίνας, ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε ξανά ένα κλασικό ελληνικό πιάτο! Η φασολάδα μας σήμερα δεν είναι η συνηθισμένη. Όχι, όχι! Είναι μια φασολάδα που θα κάνει τον ουρανίσκο σας να χορέψει συρτάκι!

Πλούσια φασολάδα με φέτες πορτοκαλιού και φύλλα δάφνης σε κεραμικό μπολ
Η αγαπημένη μας φασολάδα με μια δόση φρεσκάδας και αρώματος!

Τι Κάνει Αυτή τη Φασολάδα Ξεχωριστή;

Φανταστείτε την αγαπημένη σας φασολάδα να συναντά τη φρεσκάδα του πορτοκαλιού και το άρωμα της δάφνης. Είναι σαν να βάζουμε την παράδοση σε ένα αεροπλάνο και να την στέλνουμε διακοπές σε ένα εξωτικό νησί!

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 500γρ φασόλια μέτρια, μουλιασμένα από το βράδυ
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 400γρ ντοματάκια κονκασέ
  • Χυμός από 1 πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Οδηγίες

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε τα φασόλια, τα ντοματάκια, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και τα φύλλα δάφνης. Ανακατεύουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.
  5. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 10 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε ζεστή, γαρνίρωντας με λίγο φρέσκο ξύσμα πορτοκαλιού.

Φασολάδα με πορτοκάλι και δάφνη (ανά μερίδα 250g)

Θρεπτικά συστατικά Ποσότητα
Θερμίδες 220 kcal
Υδατάνθρακες 40g
Πρωτεΐνες 12g
Λιπαρά 3g
Φυτικές ίνες 10g
Σάκχαρα 5g

Γιατί να Δοκιμάσετε Αυτή τη Συνταγή;

Αυτή η φασολάδα δεν είναι απλά ένα ακόμη νηστίσιμο πιάτο. Είναι μια γαστρονομική περιπέτεια! Το πορτοκάλι προσθέτει μια απρόσμενη φρεσκάδα που ισορροπεί τέλεια με τη γήινη γεύση των φασολιών. Και η δάφνη; Ω, η δάφνη! Προσθέτει ένα άρωμα που θα σας κάνει να νομίζετε ότι μαγειρεύετε σε ένα μεσογειακό περιβόλι.

Επιπλέον, αυτό το πιάτο είναι ένας διατροφικός θησαυρός. Τα φασόλια είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, ενώ το πορτοκάλι προσθέτει βιταμίνη C που βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου από τα φασόλια. Είναι σαν να κάνετε στον οργανισμό σας ένα διατροφικό δώρο!

Λοιπόν, τι λέτε; Είστε έτοιμοι να δώσετε στην κλασική φασολάδα σας μια απρόσμενη στροφή; Πιστέψτε με, μετά από αυτό, η απλή φασολάδα θα σας φαίνεται… λίγη!

Καλή μαγειρική και ακόμα καλύτερη όρεξη!

 

Πανταζής (Άκης) Δ. Τάκας M.Sc. Med. Sci, M.Pr.

Πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Εξειδίκευση στην Διατροφή Αθλητών & Αθλούμενων, Πανεπιστήμιο Γλασκώβης
M. Pr Εξειδίκευση στις Διατροφικές διαταραχές, Κ.Ε.Α.Δ.Δ., B.P.S, N.C.E.D.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Φασολάδα με Πορτοκάλι & Δάφνη: Νηστίσιμη Έκπληξη”